Berkshire Hathaway Charlie Munger neuvoo sijoittajia koskaan ostamaan Bitcoinia tai kultaa

Berkshire Hathawayn varapuheenjohtaja ja Warren Buffettin pitkäaikainen liikekumppani Charlie Munger ovat neuvoneet sijoittajia olemaan ostamatta bitcoinia tai kultaa. Hän uskoo, että kryptovaluutta on liian epävakaa toimiakseen hyvin vaihtovälineenä. Munger sanoo myös, että hän ei tiedä, mikä on pahempaa Elon Muskin Teslan välillä, joka saavuttaa 1 biljoonan dollarin markkina-arvon tai bitcoinin 50 000 dollaria.

Miljardierisijoittaja Charlie Munger ajattelee, että Bitcoin on liian epävakaa ollakseen hyvä vaihtotapa

Legendaarinen sijoittaja Charlie Munger vastasi joihinkin Bitcoin Profit koskeviin kysymyksiin Daily Journal Corporationin vuosikokouksessa Los Angelesissa keskiviikkona. Berkshire Hathawayn varapuheenjohtaja ja Warren Buffettin pitkäaikainen liikekumppani ovat myös Daily Journalin puheenjohtaja. Hänet tunnetaan usein Warren Buffettin oikeakätisenä miehenä.

97-vuotias ei ole koskaan ollut fani bitcoinista. Hän kutsui aiemmin bitcoinia „rotamyrkyksi“ ja vertasi sen kaupankäyntiä „kaupankäyntiturpiin“. Buffett kutsui sitten bitcoinia „rotamyrkyn neliöksi“. Keskiviikkokokouksen aikana Munger aloitti selittämällä, miksi hän ei näe bitcoinia tulevana vaihtovälineenä.

„En usko, että tiedän tarkalleen mitä pankkitoiminta on tulevaisuudessa, enkä usko tietävän kuinka maksujärjestelmä kehittyy. Uskon, että asianmukaisesti hoidettu pankki on merkittävä tekijä sivilisaatiossa ja että maailman keskuspankit haluavat valvoa omaa pankkijärjestelmäänsä ja omaa rahansaantiaan“,

hän kuvaili:

En usko, että bitcoin pääsee maailman vaihtovälineeksi. Se on liian epävakaa palvellakseen hyvin vaihtovälineenä.

„Bitcoin muistuttaa minua siitä, mitä Oscar Wilde sanoi ketun metsästyksestä. Hän sanoi, että se on tavoittamattomien tavoittamista sanoinkuvaamattomilla, Munger jatkoi mielipiteitään.

Munger puhuu Tesla vs. Bitcoin

Kun Mungerilta kysyttiin, mikä oli hänen mielestään hullumpi, Bitcoinin hinta, joka osui 50 000 dollariin, tai Elon Muskin sähköautoyritys Tesla, joka saavutti biljoonan dollarin markkina-arvon, viittasi kuuluisan englantilaisen kirjailijan Samuel Johnsonin lainaukseen. Yksi hänen tunnetuista lainauksistaan ​​oli „Sir, tädin ja kirpun välillä ei ole etusijaa.“

Munger vastasi: „No, minulla on samat vaikeudet kuin Samuel Johnsonin kerran, kun hän sai samanlaisen kysymyksen“, ja korosti:

En voi päättää kirppun ja tädin prioriteettijärjestystä, ja minusta tuntuu samalta näistä valinnoista. En tiedä mikä on pahempaa.

Teslan markkina-arvo on tällä hetkellä 655 miljardia dollaria sen jälkeen, kun sen osakkeet laskivat voimakkaasti viime perjantaista lähtien. Bitcoinin hinta laski kaikkien aikojen korkeimmasta sunnuntain yli 58 000 dollarista 46 073 dollariin kirjoitushetkellä. Silti kryptovaluutta on noussut yli 43% vuoden alusta markkinoiden tietojen perusteella.Bitcoin.com.

Lisäksi jotkut osakkeenomistajat kysyivät Mungerilta, onko hänen mielipiteensä kryptovaluutoista ja bitcoinista pysynyt samana, ja pitäisikö Daily Journal bitcoinia tai muuta kryptovaluutta taseensa omaisuutena samanlaisena kuin Tesla äskettäin. Elon Muskin sähköautoyritys sijoitti tammikuussa 1,5 miljardia dollaria bitcoiniin, mikä sai monet ihmiset kyselemään, mitkä muut yritykset seuraavat sen esimerkkiä ja pitävät joitain käteisvaroja bitcoinissa.

Vastauksena tähän kysymykseen Munger vahvisti: „Ei, emme seuraa Teslaa bitcoiniksi.“

Munger’s Advice: Älä osta Bitcoinia tai kultaa

Berkshire Hathawayn varapuheenjohtaja tarjosi neuvoja bitcoin- ja kultainvestointeihin. Hän sanoi:

Se on todella eräänlainen keinotekoinen korvike kullalle. Ja koska en koskaan osta kultaa, en osta koskaan bitcoinia, ja suosittelen, että muut ihmiset seuraavat käytäntöni.

Salausyhteisö kommentoi nopeasti Mungerin bitcoinia koskevia huomautuksia. Morgan Creek Digital -kumppani Anthony Pompliano esitti:

„Charlie Munger ja Warren Buffett eivät ole voittaneet S&P 500: ta yli vuosikymmenen ajan. Älä kysy heiltä tekniikasta. „

Tahinis, ravintolaketju, joka muunsi ensimmäiset yritykset, jotka muuntoivat kaikki rahansa bitcoiniksi, kommentoi:

”Charlie Munger kutsuu viimeisimmässä haastattelussaan bitcoinia kullan kaltaiseen omaisuuteen. Hän on taas väärässä. Bitcoin on rotamyrkky kaikille fiat-pohjaisille instrumenteille. „