DE LAATSTE KEER DAT DE BITCOIN DIT SIGNAAL VORMDE, STEEG HET MET 2500 DOLLAR…

  • Bitcoin is tot stilstand gekomen na het twee keer testen van $11.000, waardoor het niet meer boven dat centrale niveau uitkomt.
  • De munt wordt nu verhandeld tegen $10.950 vanaf het moment dat dit artikel wordt geschreven, iets lager dan het centrale niveau.
  • Bitcoin blijft in een bullish staat op de middellange termijn, met een analist die wijst op een cruciaal bullish vervolgsignaal.
  • Het signaal werd voor het laatst gezien voorafgaand aan de $2.500 rally van het midden van $9.000 tot $12.000 in de tijdspanne van ongeveer een week.
  • Het herhalen van de geschiedenis zal betekenen dat BTC op het punt staat om een opmerkelijke beweging te maken.

BITCOIN FORMULIEREN BULLISH REVERSAL SIGNAL

Een cryptohandelaar heeft onlangs vastgesteld dat ach van Bitcoin’s RSI bullish channel breekt in het afgelopen jaar heeft geresulteerd in een sterke voortzetting van de trend.

Hij deelde de onderstaande grafiek, die laat zien dat de laatste keer dat Bitcoin’s RSI er zo uitzag als nu, de munt in ongeveer een week tijd met $2.500 steeg.

Als de geschiedenis zich herhaalt, staat BTC aan de vooravond van een opmerkelijke stap voorwaarts.

Het is de moeite waard om op te merken dat diezelfde analist op korte termijn bearish is. Dit maakt de bovenstaande analyse echter niet ongeldig, wat suggereert dat Bitcoin zich in het midden van een middellange-termijnbreuk bevindt.

De reden waarom deze analist bearish is op een korte termijn is dat er een aantal signalen op de korte termijn grafiek van Bitcoin zijn die suggereren dat er een correctie op handen is. Enkele van deze redenen zijn de volgende:

  • Bitcoin heeft een Tom Demark Sequential „9“ op zijn daggrafiek gevormd, wat een bearish reversal suggereert.
  • BTC heeft $11.000 bevestigd als een weerstand door het vormen van een lont boven dat niveau, dan niet te houden boven het.
  • Er zijn verborgen bearish verschillen tussen de recente prijsactie van Bitcoin en twee indicatoren: de Stochastische RSI en de Fisher Transform. Beide indicatoren zijn trendindicatoren.

ON-CHAIN ANALYTICS AGREE

On-chain analytics zijn het eens met het sentiment van de bovengenoemde handelaar dat Bitcoin verwikkeld is in een omkering op de middellange termijn.

Willy Woo, een prominente on-chain analist, schreef vorige week het volgende over de vooruitzichten van BTC:

„Een andere impuls van muntwisseling is voltooid, de volgende koerswijziging in de komende weken is waarschijnlijk naar boven toe. Het is zeer onwaarschijnlijk dat we vanaf hier een catastrofale prijsdumping zullen zien. Over het geheel genomen verwacht ik geen enkele megadump, enige kans op kleinere zweepzagen in de korte tijdsspanne, de weerstand wankelt. Geen slecht moment om binnen te komen als je een spotbelegger bent, gezien het grotere bereik van de macro. Er is genoeg koopondersteuning onder 10k, dit is een koop het dip scenario.“

Deze analyse suggereert dat wanneer er een verschuiving in het momentum plaatsvindt in de waarde van de Bitcoin die op de keten wordt overgedragen, er een omkering van de trend plaatsvindt.

Van wat we weten, was de recente piek in de transacties op de keten waarschijnlijk de aankoop door MicroStrategy van meer dan 17.000 BTC in een over-the-counter transactie.